Sjov motion med trampolin

0

Skal du dyrke motion derhjemme og holde formen ved lige, bør du overveje, om ikke en havetrampolin kan klare opgaven.
Lad os prøve at se på nogle af de fordele der er ved at hoppe trampolin.

havetrampolin til din have

Sjovt

Der er mange fordele ved at hoppe på trampolin. Men en af de helt store fordele er, at det er sjovt. De fleste forbinder ikke løb og gå ture og motion med at have det sjovt. Men får du din motion på en trampolin, er der chance for, at du kommer til at glæde dig.

Læs også: Vælge den rigtige havetrampolin

Sundt

Det er sjovt at hoppe på trampolin og en god måde at få motion på. Men det er også rigtig sundt. Man forbrænder nogenlunde ligeså meget energi, når man hopper på trampolin, som når man dyrker mere traditionel motion. Bruger du en trampolin til formålet, har du gang i en aktivitet, som både er sund og også er værd at glæde sig lidt til.

Socialt

Sidst men ikke mindst må man bare også se i øjnene, at en trampolin kan være et rigtig godt samlingspunkt for både børn og voksne. Det er sjovt at kigge på, når andre hopper. Og så er det naturligvis også sjovt selv at være i gang. Voksne kan nyde at se børnene lege. Og så er der også garanti for, at børn synes, det er sjovt, når de voksne er i gang. Det er derfor en såkaldt win win situation, hvor der er noget i det for alle, og både store og små får en god oplevelse, motion og hyggeligt samvær.

Lad os se lidt nærmere på hvorfor det er sund træning at bruge sin trampolin.

Trampolinen og den gode balance

Der er som sagt mange fordele ved at hoppe på trampolin. Man får mere styrke, mere smidighed, det er sjovt og kan være et socialt samlingspunkt. Så der er nok af fordele, hvis man anskaffer sig en trampolin til haven for venner eller familie. Men der er dog endnu en fordel, som jeg ikke har nævnt endnu, og det handler om balancen.

Det forbedrer din balance

Når man hopper på trampolin, skal man hele tiden korrigere og kompensere. Der er en vis grad af uforudsigelighed, når man hopper. Man ved man andre ord aldrig helt, hvor man lander. Og det kan give problemer og potentielt give skader og skæve hop. Men det hører dog til sjældenhederne. Det, der sker i stedet for, er, at man hver eneste gang forbedrer sin balanceevne. For hver gang man skal hoppe og korrigere, bliver der skabt nye neuroner og forbedret reaktioner. Og det sker vel at mærke mange gange i løbet af en tur på trampolinen.

For store og små

Det er en fordel for både voksne og børn. Men det er måske især børn, der har gavn af at få styrket deres balanceevne. Der skulle endvidere være en sammenhæng mellem balanceevne og intellektuelle egenskaber. Det betyder, at jo bedre balance, dit barn har, jo nemmere har det ved at lære. Og det er immervæk også en gevinst, der er til at tage at føle på.

God træning

Så du får altså bedre balance, når du hopper på trampolin. Og det skulle forbedre den intellektuelle kapacitet og læreevne. Men derudover skal man også huske, at det er rigtig god træning. Når man hopper, forbrænder man nogenlunde det samme, som når man løber og cykler. Og man træner hele kroppens muskler, men især baller og lår. Der er således masser af gevinster ved at hoppe på trampolin. Så det er bare med at komme i gang.
Her kan du se finalen ved de olympiske lege i trampolinspring. Men huske på, at de har trænet i mange tusind timer for at nå det niveau. Du skal sandsynligvis starte med meget små hop på stedet for at komme godt fra start:

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply