Skal jeg vælge en Airtrack eller en trampolin?

3

Airtrack kit til træning i havenMange forældre med aktive børn står ofte og skal træffe et valg om de skal købe en Airtrack eller en trampolin som børnene kan bruge ude i haven. Begge er halv dyre redskaber så her er det vigtigt at man vælger den løsning som barnet vil få mest muligt ud af og ikke blive træt af at bruge efter et par uger.
Både Airtracks og trampoliner kan være glimrende til dem som ønsker deres børn får lidt mere motion, eller til dem som går til gymnastik og gerne vil træne deres sport lidt mere hjemme også. Så lad så lidt på fordele og ulemper ved disse 2 typer af gymnastikudstyr.

Læs også: Valg af gymnastikmåtte til træningen

Fordele ved en Airtrack

Airtracks er blevet utrolig populære over de senere år, og en stor del af dem som dyrker gymnastik har allerede en i deres have. Fordelen ved Airtracken er at du kan få mere fart på når du træner spring, og nemmere kan kombinere spring i serier på en måde der ikke er muligt på trampolinen. Når du springer på Airtracken føles det også mere som når du træner på gymnastikgulvet, da den langt fra giver samme hjælp til springene som en trampolin. Derfor vil det for de fleste føles mere naturligt at træne på Airtracken.
På mange af de større mærker inden for Airtracks har du også mulighed for at udbygge din Airtrack med forskellige former for ekstra udstyr, som kan bruges til hjælpe med at træne specifikke øvelser (som f.eks. en Air barel) eller ting der kan forlænge din træningsbane (landing mats, incline mats, springboards f.eks.). Dette giver igen nogle mulighed som du ikke har på en trampolin.
Jo tykkere en Airtrack du vælger, jo mere hjælp får du til dine spring, og dermed også ekstra højde på springene.
Også folk uden gymnastik erfaring vil kunne få masser af sjov ud af en Airtrack, men de vil næppe kunne bruge den fuldt ud til at starte med.

Læs også: Hvorfor overveje en Airtrack?

Fordele ved en trampolin

Nu om dage ser vi en havetrampolin i rigtig mange danske haver, og med god grund. Trampolinen kan være en rigtig god måde til at få dine børn til at bevæge sig lidt mere i dagligdagen og sørge for at de får nok motion. Ikke alene er trampolin træning rigtig sundt for kroppen, men det er også en form for træning som er skånsom for dine led.
I modsætning til en Airtrack, så er en trampolin rigtig nem at komme i gang med at bruge. Du behøver ikke nogen som helst form for gymnastik kendskab for at kunne bruge den, og selv det bare at hoppe og ned kan være sjovt på en trampolin.
Problemet med trampolin er at alt for mange køber en for billig model, og får derfor ikke den optimale fornøjelse af den og dermed bliver den for mange lidt kedelig at bruge efter nogen tid, hvorfor den blot kommer til at stå ubrugt i haven.
Så skal du have det meste ud af en havetrampolin, så køb en ordentlig model fra starten som eksempelvis en Berg trampolin. En god ting er også at lære et par gymnastik spring når du har fået trampolinen. Dette er med til at gøre det ekstra sjovt at bruge den.

Læs også: Kom i bedre form med en Airtrack

Men hvad skal man så lige vælge, Airtracken eller trampolinen? Det er lidt en individuel ting. Nogle børn syntes Airtracken er langt sjovere at bruge, mens andre syntes trampolinen er det bedste valg. En Airtrack er måske lidt sværere at komme i gang med, hvis du ikke har nogen gymnastik erfaring, men man ser også at børn ofte bruger Airtracken i længere tid en trampolinen. Har man råd til det, så kan man jo købe begge, så er der lidt af skifte imellem, da man træner på 2 forskellige måder, alt efter om man bruger en Air track eller en havetrampolin. Lidt på samme måde som dem der både har mountainbike cykel og en racercykel. Du kan sagtens bruge begge.

Brug af airtracks på stranden

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply